Verzekeraar DSW verlaagt premie

Gepost op door in de categorie Nieuws

Ziektekostenverzekeraar DSW heeft besloten de ziektekostenpremie met 7,50 euro per maand te verlagen. Op jaarbasis zal elke klant 90 euro goedkoper uitkomen. De premie van de aanvullende ziektekostenverzekering blijft hetzelfde. Hiermee is de DSW de eerste ziektekostenverzekeraar die zijn premies bekend maakt voor volgend jaar.

DSW

DSW behoort tot één van de kleine ziektekostenverzekeraars in Nederland. De 40.000 verzekerden van de DSW wonen vooral in Zuid-Holland (Delftland, Schieland, Westland, Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer). Het hoofdkantoor bevindt zich in Schiedam. Ook in de vorige jaren (2007-2011) maakte de DSW als eerste ziektekostenverzekeraar zijn zorgpremies bekend.

Premies omlaag

Vanaf 1 januari 2014 kanl de zorgpremie van alle ziektekostenverzekeraars omlaag gaan. Hierdoor kan elke Nederlander 24 euro minder premiegeld betalen. Op jaarbasis zal het bedrag op 1226 euro uitkomen. Dit maakte Minister van Volksgezondheid, Edith Schippers op Prinsjesdag bekend. De DSW vindt dit rekensommetje veel te laag. Mede door de winst die vele ziektekostenverzekeraars hebben gemaakt dit jaar, zal het geen enkel probleem zijn om de premiedaling verder de reduceren.

Volgens de DSW is de premiedaling geen enkel probleem, mede door het goedkoper leveren van medicatie, de toename van het aantal klanten met zeven procent en het zorgt tevens voor meer concurrentie tussen ziektekostenverzekeraars. Vorige week verlaagde de ziektekostenverzekeraar de premies tussentijds, waardoor klanten de laatste drie maanden van dit jaar 98 euro per maand zullen betalen. Voorheen was dit 102,50 euro.

Het kan nog veel lager…

Volgens de Consumentenbond kunnen de premies veel lager dan al is vastgesteld. Volgens de berekeningen van de Bond kunnen premies van alle ziektekostenverzekeraars (inclusief de DSW) op jaarbasis met 300 euro omlaag. Directeur Bart Combé van de Consumentenbond laat weten dat ziektekostenverzekeraars te veel winst maken. Ook vinden zij het onterecht dat de premies elk jaar worden verhoogd terwijl het recht op zorg elk jaar wordt ingeperkt.

Geschreven door:

Clarissa Liesdek

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *