Korting Ziektekostenverzekering

In Nederland is de basiszorg vergoed via de wettelijk vastgestelde basisverzekering. Je hebt echter een zeer ruim aanbod van zorgverzekeraars waar je uit kan kiezen om jouw zorgverzekering af te sluiten. Door het kiezen van bepaalde zorgverzekeraars kun je korting krijgen op jouw ziektekostenverzekering. Welke soorten korting op de ziektekostenverzekering zijn er allemaal?

Eigen risico verhogen en stapelen

Een manier om geld te besparen is het verhogen van je eigen risico. Alle verzekerden betalen eerst een verplicht wettelijk eigen risico per jaar die door de overheid wordt bepaald, de verzekeraar betaalt daarna alle kosten. Het eigen risico staat echter niet vast en kan verhoogd worden met het vrijwillig eigen risico. Door het verhogen van het eigen risico komt er een korting op de zorgpremie. De maximale eigen bijdrage is 850 euro per jaar.

Via sommige verzekeraars kun je ook ‘stapelkorting’ krijgen. Zo krijg je via Bewuzt korting als je je voor meerdere dingen aanvullend verzekerd. Door beter aanvullend te verzekeren, krijg je korting op de aanvullende opties.

No Claim Korting

Een andere mogelijke korting op je ziektekostenverzekering is een no-claim korting. Deze korting geldt alleen als er een jaar geen gebruik is gemaakt van de aanvullende opties. Mocht dit het geval zijn, dan komt er het volgende jaar bij zorgverzekeraar Bewuzt bijvoorbeeld tien procent korting op de zorgpremie. Het jaar daarop bouwt dat op tot 20 procent. Wanneer je vervolgens weer gebruikt maakt van een van de aanvullende opties, dan ga je een stapje terug op de ladder en ontvang je dus minder korting.

Collectieve ziektekostenverzekering

Een collectieve ziektekostenverzekering kan afgesloten worden via bijvoorbeeld een sportclub of een werkgever verzekerd worden. Verzekeraars krijgen hierdoor een groep mensen die voor exact hetzelfde verzekerd zijn. Hierdoor kunnen de mensen uit het collectief vaak korting krijgen op hun premie. De korting op de collectieve ziektekostenverzekering is niet hoger dan 10% van de normale premie.