Goedkoopste ziektekostenverzekering

Sommige mensen staan niet goed stil bij de ziektekostenverzekering die ze waar dan ook afsluiten. Het is verstandig goed te kijken naar de kosten van de basisverzekering. Zo kun je kijken waar je de goedkoopste ziektekostenverzekering kunt afsluiten. Waar moet je allemaal op letten om de goedkoopste ziektekostenverzekering voor jou te vinden?

Vergelijken

Om de goedkoopste ziektekostenverzekering te vinden is vergelijken een verstandige keuze. Door te vergelijken kun je de beste opties op een rijtje zetten. Op Ziektekostenverzekering.nl zie in een overzicht alle basisverzekeringen van de verschillende verzekeraars. Zo kun je gemakkelijk een keuze maken voor de goedkoopste ziektekostenverzekering.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag wat je zelf aan zorg betaalt voordat je aanspraak mag gaan maken op vergoeding door de verzekeraar. Door het vrijwillig verhogen van je eigen risico daalt jouw maandelijkse premie. Dit kan al snel een aardig percentage schelen van het maandelijkse bedrag wat je moet betalen. Wanneer je verwacht niet veel kosten te gaan maken in de zorg, is het wellicht verstandig het eigen risico op te schroeven om zo de maandelijkse premie van jouw basisverzekering omlaag te brengen. Volgens de wet bedraagt het minimum eigen risico in 2016 €385,- op jaarbasis (in 2017 blijft het eigen risico bedrag gelijk). Dit bedrag kan je vrijwillig opschroeven tot wel €850,- op jaarbasis. Hiermee kunt je dus zelf jouw goedkoopste ziektekostenverzekering ‘creëren’.

Aanvullende verzekering

De goedkoopste ziektekostenverzekering wordt voor een groot deel bepaald door de basisverzekering. Daarnaast kan je ook een aanvullende verzekeringen afsluiten. Deze aanvullende verzekeringen verschillen sterk in premies en dekkingen. De ene verzekering vergoedt meer, maar kost ook meer per maand. De aanvullende verzekering is er vaak om kosten die buiten het basispakket vallen te vergoeden, of een deel van de eigen bijdrage (bedrag wat je zelf moet bijleggen bij een bepaalde behandeling) te vergoeden. Soms wordt ook de hele eigen bijdrage vergoed.

Het is dus belangrijk om de drie bovenstaande goed te bekijken, om zo tot de goedkoopste ziektekostenverzekering te komen. Op Ziektekostenverzekering.nl vind je een overzichtelijke vergelijker om de goedkoopste en beste optie te vinden voor jou.