Beste ziektekostenverzekering in 2019

Om de beste ziektekostenverzekering in 2019 te kunnen vinden is het slim om voor jezelf na te gaan welke zorg je het belangrijkst vindt. Vind je bijvoorbeeld tandartszorg belangrijk, dan is het zaak om alle ziektekostenverzekeringen op dat gebied te vergelijken. Informeer dus altijd naar de beste of goedkoopste voorwaarden.

Waar let ik allemaal op?

De beste ziektekostenverzekering in 2017 is onder andere de ziektekostenverzekering die een goede klantenservice heeft en de vergoedingen voor gemaakte ziektekosten snel uitkeert of via de naturapolis verwerkt. Daarbij is het de vraag of de zorgpremie meeweegt met het kiezen van de beste zorgverzekering van 2019. Er liggen plannen om de zorgpremie te koppelen aan het inkomen (des te meer je verdient, des te meer premie je betaalt). Voor nu is het belangrijk om zelf te bepalen welke zorg je nodig hebt en met name wanneer je deze nodig hebt.

Hou bij het kiezen van de beste ziektekostenverzekering 2019 rekening met enkele zaken die veranderen in de basisverzekering. Daardoor kan het voorkomen dat niet alle door jou gewenste behandelingen meer vergoed zullen worden. Het beste is daarom om te kijken of je aanvullende verzekeringen nodig heeft voor alternatieve geneeswijzen, de tandarts, fysiotherapie, psychologische hulp of hulp in het buitenland.

De beste zorgverzekering kies je eveneens door aanvullende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Krijg je vrijheid in het kiezen van de zorgaanbieder? En hoeveel krijg je vergoed? Als je vanuit die factoren het complete aanbod met elkaar vergelijkt, kun je kiezen welke ziektekostenverzekeraar het beste bij jouw situatie past.

Zorgtoeslag in 2019

Tot een bepaalde hoogte qua inkomen kun je rekenen op zorgtoeslag. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van onder andere jouw inkomen en leefsituatie; hoe lager jouw inkomen, hoe hoger jouw zorgtoeslag. De exacte bedragen voor 2019 zijn nog niet vrijgegeven, maar wel is duidelijk dat mensen met een hoog inkomen vanaf 2013 geen recht meer hebben op het krijgen van zorgtoeslag.

De beste keuze

Door al deze veranderingen blijft het interessant om op zoek te gaan naar de beste zorgverzekering in 2019. Het is daarom slim om alle ziektekostenverzekeringen met elkaar te vergelijken en daaruit de beste optie te kiezen.