Ziektekostenverzekering sportblessure / fysiotherapie

Fysiotherapie zit voor een deel in het basispakket van jouw ziektekostenverzekering. Wat je zoal vergoed krijgt, heeft te maken met je leeftijd en de reden waarom fysiotherapie nodig is. Je kunt jezelf aanvullend verzekeren voor fysiotherapie, want het behoort niet tot de standaard vergoedingen vanuit je basisverzekering. 

Tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste negen behandelingen voor zowel fysiotherapie als oefentherapie vergoed. Indien deze behandelingen niet hebben geholpen dan vergoedt jouw ziektekostenverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal negen).

Jongeren die kampen met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen, wanneer de aandoening op een chronische lijst staat.

18 jaar en ouder

Heb je een chronische aandoening die op de chronische lijst staat? Dan krijg je fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen zijn dus voor eigen rekening en gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.

Bekkenfysiotherapie en aanvullende verzekering

Wanneer je urine-incontinentie hebt, dan krijg je de eerste negen behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed. En heb je een aanvullende ziektekostenverzekering? Dan kun je meerdere behandelingen vergoed krijgen. Check daarvoor je polisvoorwaarden van je ziektekostenverzekering. En vraag ook even aan je ziektekostenverzekeraar naar vergoedingen van behandelingen zoals Mensendieck of Cesartherapie, hoe hoog de vergoedingen zijn en of je een eigen bijdrage betaalt.

Er gelden geen vaste prijzen voor fysiotherapie en oefentherapie. Iedere fysiotherapeut moet zijn prijzen in de behandelkamer ophangen.

Geen verwijzing nodig

Je hebt géén verwijsbrief van je huisarts nodig voor een bezoekje aan de fysiotherapeut. Vraag wel even bij je ziektekostenverzekeraar of deze samenwerkt met de fysiotherapeut waar jij naartoe wil gaan, anders krijg je de behandeling wellicht niet vergoed.

Topsporters

Er zijn ook aanvullende ziektekostenverzekeringen zijn voor beroepssporters, aangezien zij natuurlijk goed geholpen moeten worden bij blessures of andere ongemakken. Via NOC*NSF en Zilveren Kruis Achmea je als A-, B- en HP-sporter (topsportstatus NOC*NSF) gebruik maken van het Medisch Topsportpakket, aanvullend op jouw eigen (aanvullende) ziektekostenverzekering. Sporters kunnen hun eigen gewenste zorgbehandelingen vergoed krijgen. Via Menzis en Rabobank kunnen topsporters onder speciale voorwaarden gebruik maken van een speciale collectieve ziektekostenverzekering met snelle behandelingen en (volledige) vergoedingen van je revalidatie. Het overwegen waard dus!