Ziektekostenverzekering reuma

Reuma is een verzamelnaam voor ongeveer honderd aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Ongeveer twee miljoen mensen hebben elke dag pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van deze ziekte. De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar. Maar helaas niet te genezen. Gelukkig zijn er nog wel een aantal mogelijkheden en/of behandelingen om de pijn te verzachten.

Het kuuroord, ergotherapie of podotherapie

Behandelingen in een kuuroord krijg je niet vanuit je basisverzekering goed. Je kunt je hiervoor aanvullend verzekeren. Vanuit de basisverzekering krijg je wel een vergoeding van 100% max. 10 uur per jaar voor ergotherapie. Je moet echter wel doorverwezen zijn door je huisarts. Wanneer je een uitgebreidere vergoeding wil, dan kan je jezelf daarvoor aanvullend verzekeren. Podotherapie krijg je niet vanuit de basisverzekering vergoed. Ook hiervoor kun je jezelf wel aanvullend verzekeren.

Help jezelf met de beste keuze

Kamp je met een vorm van reuma en vraag je jezelf af of je momenteel de juiste ziektekostenverzekering heeft afgesloten? Daarbij kunnen wij je helpen doormiddel van een simpele vragenlijst. Deze is bedoeld om te helpen bij het voorkomen van onverwachte kosten en bij het kiezen van een voor jou perfecte ziektekostenverzekeraar. Doormiddel van de vragen kun je zelf bepalen welke zorg je denkt nodig te (moeten) hebben.

  • Wanneer kan ik het best beginnen?
  • Waar let ik op bij het afsluiten van mijn ziektekostenverzekering?
  • Op welke manier kan ik het aanbod van diverse ziektekostenverzekeraars met elkaar vergelijken?
  • Dien ik mijn eigen risico direct te betalen?
  • Welke onderwerpen zijn voor personen met reuma van belang in de aanvullende ziektekostenverzekering?
  • Moet de ziektekostenverzekeraar mij altijd accepteren?
  • Kan ik rekenen op een tegemoetkoming voor mijn kosten aan mijn ziektekostenverzekering?