Ziektekostenverzekering ooglaseren

Uw ogen laten laseren is een optie, wanneer uw ogen verder achter uit gaan of wanneer u genoeg hebt van het constant een bril of lenzen dragen. Een bril kan bijvoorbeeld in de weg zitten tijdens een sport en lenzen kunnen uw ogen gaan irriteren. Met een ooglaserbehandeling zijn deze beide problemen verholpen. Ook kan het ooglaseren schelen in de totale kosten. Of eenmalig een flinke uitgaven aan het ooglaseren, of vaker een nieuwe bril moeten aanschaffen. Het laseren van uw ogen kan een echte eye opener zijn.

Wat houdt het in?

Voorafgaand de operatie, krijgt u een uitgebreid onderzoek.De ooglaser behandeling wordt ook wel refractiechirurgie genoemd. Kort uitgelegd is ooglaseren een ingreep waarbij er een klein stukje van uw hoornvlies losgemaakt wordt van de rest van uw hoornvlies. Dit wordt gedaan door middel van een speciaal mesje. Vervolgens komt de laserstraal aan de pas. Deze straal vervormd het stukje hoornvlies zo, dat het weer de juiste bolling aanneemt. Vervolgens wordt het hoornvlies-flapje weer terug gelegd op uw oog en ‘versmelt’ het met de rest van uw hoornvlies. De ingreep is van korte duur en meestal kunt u de zelfde dag of een paar dagen later al flinke verbetering in uw zicht merken. Veel mensen worden angstig bij de gedachten dat er geopereerd wordt in het oog, maar de kans op complicaties is vrij klein. De afgelopen jaren is de ooglaser techniek meer en meer verbeterd, waardoor complicaties of mislukkingen vrijwel uitgesloten worden. De behandeling is vrijwel pijnloos, maar u bent wel bij bewustzijn.

Vergoedt mijn verzekering ooglaseren?

Ooglaserbehandelingen worden vaak gezien als een cosmetische ingreep. Het is medisch niet noodzakelijk, want u kunt ook gewoon een bril of lenzen dragen. Is dit niet het geval, dan krijgt u van de arts een brief waarin staat dat de ingreep een medische noodzaak is.
De vergoeding van ooglaseren hangt af van enkele aspecten. Zo ligt het aan de premie die u betaalt om in aanmerking te komen voor een behandeling. Ook verschilt het per verzekering bij welke kliniek zij aangesloten zijn. Ook moet u opletten wat de totale vergoeding van de behandeling is. Zo kan het zijn dat de verzekeraar pas vergoed bij een flink kostenplaatje, maar kost de eigenlijke behandeling die u nodig hebt, helemaal niet zo veel. Dan is vaak goedkoper om van de vergoeding af te zien, omdat dit u gewoonweg geld bespaart. Het zijn allemaal zaken waar u rekening mee moet houden, bij het afsluiten van een ziektekostenverzekering. Op  ziektekostenverzekering.nl kunt u vergelijken welke ziektenkostenverzekering het best bij u aansluit.