Ziektekostenverzekering brillen en lenzen

De bril is in Nederland niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De bril is tegenwoordig zo populair dat de bril een onderdeel van de mode is geworden. Wie een bril heeft of lenzen draagt, is vaak veel kwijt aan de aanschaf hiervan. Bij brillen beginnen de prijzen van monturen zo rond de 40 euro en voor de glazen bent u zeker meer dan 150 euro kwijt en dat soms zelfs per glas. Een totaalplaatje van minimaal 300 euro. Bij lenzen liggen de prijzen iets lager, maar moeten vaker vervangen worden dan een bril, waardoor de kosten in het totaalplaatje vaak weer hoger zijn.

Vergoeding

Brillen en lenzen worden door de basisverzekering niet vergoed. De meeste aanvullende ziektekostenverzekeringen geven u wel een vergoeding bij de aanschaf van een bril of voor lenzen, maar deze vergoeding is vaak niet erg hoog. Van belang is dat u bij uw ziektekostenverzekering weet wat u hiervoor terug krijgt. Handig is om dit uit te zoeken, voor u een bril of lenzen aanschaft en er niet op het laatste moment achter komt, dat u niets terug krijgt. Op ziektekostenverzekering.nl kunt u direct alle ziektekostenverzekeringen vergelijken en ook aangeven wat u voor dekking wilt hebben voor uw bril of lenzen. Hierdoor ziet u direct welke ziektekostenverzekering het best bij u past.

Wat krijg ik terug?

Heeft u alleen een basisverzekering, dan krijgt u helemaal niets vergoed. Echter bij aanvullende verzekeringen kunt u tussen de 50 tot 200 euro terug krijgen voor één bril per persoon. Dit wisselt erg per ziektekostenverzekeraar. Deze vergoeding geldt niet voor elk jaar. U krijgt deze vergoeding vaak eens per 2 à 3 kalenderjaren. Heeft u eerder een andere bril nodig, dan zult u zelf voor deze kosten op moeten draaien.

Enkele opticiens geven ook nog korting als u bij een bepaalde ziektekostenverzekering aangesloten bent. Hier kunt u rekening mee houden, bij het afsluiten van een verzekering.