Ziektekostenverzekering astma

Astma is één van de vele chronische longziektes waar je medicatie voor nodig hebt. Personen met een longziekte worden aangeraden een goede ziektekostenverzekering te kiezen. Sommige medicijnen voor astma worden vergoed vanuit het basispakket. Voor vergoeding van andere medicijnen kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Als longpatiënt is het dus handig om te weten welke medicijnen je precies nodig hebt.

Geneesmiddelenvergoedingensysteem (GVS)

Medicijnen die op de lijst van de GVS staan krijg je vergoed vanuit de basisverzekering. Hier is dan geen aanvullende ziektekostenverzekering voor nodig. Wanneer je medicijnen gebruikt die niet op deze lijst staan, dan kun je daarvoor een aanvullende ziektekostenverzekering afsluiten. Heb je deze niet, dan zijn de zorgkosten voor een deel voor eigen rekening.

Tevens heb je de mogelijkheid om een aanvullende ziektekostenverzekering af te sluiten voor medicijnen die je zonder recept kunt krijgen of voor homeopathische geneesmiddelen. Wanneer je medicijnen gebruikt die vergoed worden vanuit de basis ziektekostenverzekering, dan heeft dat invloed op het verplicht eigen risico. Je gebruikt dus in eerste instantie het eigen risico om de medicijnen of overige zorg vanuit de basisverzekering te betalen.

Medicijnen

Het kan zo zijn dat een ziektekostenverzekeraar slechts één bepaald medicijn binnen een groep van soortgelijke medicijnen vergoedt. Heb je bijvoorbeeld last van astma en gebruik je inhalatiemiddelen, dan kan dit problemen opleveren. Let dan op dat je het medicijn krijgt dat de arts je ook heeft voorgeschreven. Dit kan dan betekenen dat het inhalatiemiddel niet helemaal wordt vergoed vanuit jouw basisverzekering.

Het vergelijken van ziektekostenverzekeringen kan jou als astmapatiënt absoluut helpen bij het vinden van een passende verzekering die alle medicijnen en hulpmiddelen die jij nodig hebt ook vergoedt. Laat je goed informeren en kijk waar jij de beste service en zorg kan krijgen.