Bestuurder Humanitas krijgt ton per maand

Gepost op door in de categorie Nieuws

Een interim-bestuurder van zorginstelling voor gehandicapten Humanitas DMH heeft in totaal ruim €95.000,- verdient in de maand juli 2013. Dit is opvallend aangezien het maximale salaris wat een bestuurder van een zorginstelling mag verdienen volgens de wet ruim €187.000 op jaarbasis bedraagt.

Omgerekend zou het maandsalaris van Raimond Nicodem, de interim-bestuurder van Humanitas, neerkomen op een jaarsalaris van €1,1 miljoen. De situatie kwam aan het licht nadat De Volkskrant declaraties in het bezit had gekregen via Publeaks, een nieuw systeem waarmee klokkenluiders zelf anoniem informatie kunnen lekken aan een zelf geprefereerd mediabedrijf.

Nicodem zelf zegt dat zijn salaris volledig binnen de wet ligt: ‘De norm geldt alleen voor bestuurders die langer dan zes maanden in dienst zijn. En ik hoop hier aan het eind van het jaar weer weg te kunnen’, aldus de consultant tegenover De Volkskrant.

Het nieuws zorgt bij werknemers voor grote onrust. De laatste maanden komen louter berichten naar buiten dat er in de zorg bezuinigd moet worden. Nicodem reageerde hierop tegen De Volskrant als volgt: ‘Maar zoals u hier kunt zien, hebben wij sinds mijn komst al voor 1 miljoen aan overbodige kosten kunnen wegsnijden. Ik ben mijn tarief dus nu al ruimschoots waard.’

Humanitas DMH heeft 2.400 cliënten met een verstadelijke beperking aan wie ze speciale zorg en begeleid wonen bieden. Vorig jaar werd er zo’n €600.000,- verlies geleden door Humanitas, op een begroting van zo’n €53 miljoen.

Afgelopen zomer is er wantrouwen ontstaan in het bestuur van Humanitas. Twee toenmalig bestuurders kregen het aan de stok met de raad van toezicht. Er werd destijds afgesproken dat José Schiphorst geleidelijk taken zou overdragen en uiteindelijk begin 2014 af zou zwaaien bij Humanitas DMH. Begin juli 2013 had de raad van toezicht echter al op eigen houtje een interim-bestuurder gevonden: Raimond Nicodem.

Geschreven door:

Sten Cok

Laat een reactie achter

Één reactie op “Bestuurder Humanitas krijgt ton per maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *