Agis

Basis prijs € 93,81
Eigen risico: € 360,00 − € 0,00
Maandbedrag € 93,81

Agis is een zorgverzekeraar die onderdeel is van Achmea. Bij Agis heb je verschillende mogelijkheden van aanvullende zorgverzekeringen per situatie.

Zo zijn er standaard polissen zoals bijvoorbeeld een Compactpolis, maar ook mogelijkheden tot het uitbreiden naar een Compleetpolis. Daarnaast is er ook een Comfortpolis en een ComfortPluspolis. Voor 50plussers is er een 50+ Actief polis en voor gezinnen een Gezinnenpolis. Zo is er dus voor iedere levensfase of situatie een bijpassende zorgverzekering te vinden.

Tevens bestaat de mogelijkheid aanvullende zorgverzekeringen uit te breiden met tandartsverzekeringen. Ook hierbij zijn er diverse verzekeringen mogelijk, die allemaal verschillen in hoogte van de vergoedingen. Denk aan de Tand Compact, Tand Compleet en de Tand Comfort.

Agis heeft geen vrije zorgkeus. Dit houdt in dat je niet zelf mag bepalen in welk ziekenhuis of door welke zorgverlener je wordt behandeld. Dit heeft te maken met afspraken tussen Agis en sommige ziekenhuizen. Door deze afsprake ligt de premie lager, maar ben je wel beperkt tot de zorgverleners waar Agis contracten mee heeft gesloten. Het nadeel hiervan is dat je zelf gedeeltelijk mee betaalt als je in een ander ziekenhuis of bij een andere zorgverlener terecht komt.

Het komt soms voor dat je zelf een deel van de zorgkosten moet betalen. Als dit bedrag boven de €150,- ligt, kun je dit bij Agis in termijnen terug betalen.